Hardloop fysiotherapie Oldenzaal, kennis van hardloopblessures

Uniek in Oldenzaal is ons BeweegLab. Op basis van geprotocolleerde analyse van de biomechanica wordt vastgesteld welke gewrichten het meest belast worden tijdens bewegen of welke spieren verzwakt zijn. 

De beweegregistratie in ons BeweegLab vindt plaats op een loopband en een hoge snelheidscamera zodat bewegingen optimaal geanalyseerd worden. Bewegingen van het bekken, heup, knie en enkel worden in verschillende vlakken in beeld gebracht.

Vanuit onderzoek is bijvoorbeeld bekend dat een haklanding tijdens hardlopen gepaard gaat met verhoogde verticale krachten in het kniegewricht. Dit kan leiden tot knieklachten.

In sommige situaties is het zinvol om je looppatroon aan te passen, maar niet altijd. Dit is afhankelijk van een aantal factoren die we samen bespreken. 

De kern voor ontstaan van hardloopblessures  "Running too much, too fast, too soon":
Hardlopen is gezond, maar leidt ook vaak tot blessures. Running too much, too fast, too soon is de belangrijkste oorzaak van hardloopblessures. Ook eerdere blessures zijn een belangrijke risicofactor. De loper moet leren luisteren naar zijn lichaam en niet naar het hardloopschema. BuroFysio kan je hierbij helpen.


Analyse van de bewegingsregistratie


Haklanding en voet in dorsaalflexie zorgen voor hogere verticale piek impact in kniegewricht.


Tibia in extensie is niet gunstig voor lopers met impact gerelateerde klachten (onderbeen-, en knieklachten)

Maak direct een afspraak

Wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? Neem dan contact op met BuroFysio in Oldenzaal.